U wilt het allerbeste voor uw pup! U geeft hem een heerlijke slaapplaats, het beste eten en u geeft hem knuffels en heleboel liefde.
Prima! Maar heeft u er ook aan gedacht, dat de pup zich het plezierigste voelt als hij weet, dat u ‘de baas’ bent. In de natuur leven ze in roedels, waar er een groepsleider is, die absoluut de baas is. Voor het welzijn van zijn roedeldieren. En dat hij de baas is, laat hij duidelijk blijken door een knauw en een grauw. Voor de pup is het duidelijk en hij voelt zich gerust: er wordt voor hem gezorgd. En hoe is het als de pup een huisdier wordt? De regels blijven hetzelfde.
Wilt u, dat uw pup zich veilig voelt, zult u of uw partner(en kinderen) de packleader moeten zijn of worden. Als u gaat wandelen en de riem is omgedaan en u loopt naar de voordeur, opent de deur, wie gaat als eerste naar buiten? Is het de hond, dan bent u niet de leider, maar de volgeling van de hond. Misschien denkt u: nu, en….? Laat u het toe, dan voelt de hond zich de packleader en komt er veel druk op hem te rusten: hij moet voor u zorgen. De hond mag nooit voor u uit lopen, nog geen koplengte voorbij uw knie. Corrigeer hem door de riem om de nek opzij te trekken. Hij verliest zijn evenwicht en begrijpt de boodschap. Trekt u hem recht naar achter, dan zal hij automatisch terug gaan trekken. Trekhonden- natuur.Daarom zijn tuigjes om de schouder van de hond uit de boze. Ze hebben een averechts effect. Hij mag niet tegen u (of andere mensen) opspringen. Daarmee geeft hij aan, dat hij zich de leider voelt. Corrigeren! Altijd moet de hond een onderdanige rol spelen. Met corrigeren is het niet nodig uw stem te gebruiken (doet de packleader in de natuur ook niet). Hij begrijpt het toch niet, wel een stevige ‘ter orderstelling’. Eentje, die hij begrijpt. Deze houding ten opzichte van uw hond is even belangrijk als eten, liefde, uitgaan ed. Uw hond is niet ‘zielig’ als u hem aanpakt. ‘Zielig vinden’ kent de natuur niet. U wilt toch het beste voor uw hond? Geeft u hem alstublieft een veilig thuis en wees de “packleader”.
Voor meer informatie, boeken, trainingen: www.CesarsWay.com
Heeft u vragen of opmerkingen:
Olga Hammett-Bosman
T 06-20347456
E info@solidagos.nl
One Response to Het Welzijn van een Pup