Puppy Talk

Hoi Olga en fam.

Lees net het bericht dat Neo erg ziek was en dat je hem hebt laten inslapen. Het is altijd heel erg verdrietig als je je hond verliest, vooral als hij nog zo jong en krachtig is. Wij denken aan je en wensen je veel kracht dit verlies een plaatsje te geven.

Bijgaande een foto van onze 2 mooie maar vooral lieve honden. Yasou is nu 2 en een half jaar en Kynai word 25-10-12 al weer 1 jaar. Je kan goed zien dat ze dezelfde moeder hebben nl. Charley. Het is leuk om te zien hoe Kynai alle goede dingen van Yasou leert. Ze spelen en ravotten veel met elkaar maar slapen ook nog steeds tegen elkaar aan. Geweldig om 2 mooie maar vooral lieve honden in huis te hebben.Dat hadden wij veel eerder moeten doen. Onze honden gaan altijd mee op vacantie en samen genieten wij dan van alle mooie wandelingen die we maken. Vooral Kynai is een echte Golden hij rent als eerste naar het water om te zwemmen en rolt graag door de modder en plassen.

Yasou zwemt als de beste maar rolt liever door het gras.Hij blijft liever schoon. Zo zie je dat ze alle twee een eigen karakter hebben.

Wij genieten enorm van onze honden, als we in de buurt zijn wippen we even bij je binnen.

Heel veel groetjes vanuit Brunssum

Roger, Margon, Sil, Kars en Imke Pastoor

—————————————————————————————————————————-

Even een berichtje vanuit Reeuwijk.

Ik las op je site, dat je Neo in moest laten slapen. Wat erg joh en hij was nog zo jong. We hebben het zelf 1 keer meegemaakt, maar onze golden “Judy ” was toen16 jaar oud geworden, ook heel emotioneel maar het verzacht de pijn enigszins. Sterkte met het verlies.

Met Noushka gaat het heel goed, ze is nu bijna 1 jaar oud (zie bijgevoegde foto’s). Alleen buiten mag ze in de stoelen zitten en dat doet ze dan ook regelmatig. Ze is uitgegroeid tot een mooie dame met een heel sociaal karakter, die graag wil spelen en altijd vrolijk en aanhankelijk is. Ze is erg bescheiden en het enige waar ze echt bang voor is, zijn grote luchtballonnen, die momenteel wel eens overvliegen.

We zijn allemaal gek op haar en beleven veel plezier met onze golden.

Een warme groet van haar en ons natuurlijk en veel succes met de nieuwe puppy’s. Ruud en Susan de Jong

—————————————————————————————————————————-

Hoi Olga, Wij zorgen al vanaf december voor onze kleine schat Juul. Nu ruim vijf maanden later ben ik verbaasd over hoe groot ze is, maar bovenal hoe lief ze is. We zijn echt dol op

ons kleine hondje. Het zorgen voor en opvoeden van Juul gaat goed, hoewel ze nu toch wel wat puberachtige verschijnselen gaat krijgen. Maar stiekem moeten we daar wel om lachen. Wel achteraf natuurlijk…

In januari hebben we tijdens de eerste sneeuw een fotoshoot gehad voor mijn schoonouders. Juul hebben we meegenomen en daar zijn een paar fantastische foto’s uit gekomen die ik toch even met je wil delen…Er zijn zelfs foto’s waar je alleen twee oogjes en een neusje ziet, zo grappig! We zijn zo trots op haar! Hartelijke groet, Esther van Veldhuijzen

—————————————————————————————————————————-

Zo lig ik het liefst, al val ik er wel eens af tijdens het slapen.

Vorige week ben ik voor het eerst naar de pupycursus geweest, ze vonden me een prachtige pup en konden niet geloven wat ik allemaal al kan.

Ik ben al zindelijk, maar dat was al bijna zo toen ik bij jou wegging. Daarnaast luister ik al heel goed naar mijn naam, ik kom als ze me roepen en kan blijven zitten als dat gevraagd wordt. Natuurlijk vind ik wel dat ik dan een koekje verdiend heb.

Verder gaan we iedere dag lekker lopen, spelen en ravotten.

Je hoort het, ik heb het hier prima naar mijn zin.

Veel liefs vanuit Reeuwijk

Noushka

—————————————————————————————————————————-

Het gaat heel goed met Saar.

Het is een erg lieve pup.
We hebben geen plannen om met Saar te gaan fokken, dus een stamboom hoeven we niet te hebben.
Ik zal je zo nu en dan laten weten hoe het met haar gaat als je dat leuk vind.

Met hartelijke groet,

Marcelle

en het strand vind ze nu al heerlijk

—————————————————————————————————————————-

Allereerst de beste wensen voor 2012.

We willen je hierbij even laten weten dat het heel goed gaat met onze “Dibbes” Het is een ontzettend lief en aanhankelijk hondje.
We krijgen zulke leuke reacties waar we ook zijn. De opmerkingen zijn “Hee een reclame page hondje”- “Oooh mag ik hem mee naar huis” – “Wat een lieverdje” enz. De mensen die we tegenkomen glimlachen al in de verte, maar onze Dibbes maakt het er ook wel graag naar door iemand heel onschuldig met een scheef kopje aan te kijken van “aai me”.

We zijn ook al een paar keer naar de puppycursus geweest en hij is daar na een half uurtje wel erg moe van maar daar leren we wel een hoop, dus zeker een aanrader. Onze instructeur heeft al een paar keer gefluisterd dat het zo’n mooie hond is.

Zoals je leest Olga zijn we nog steeds blij met hem en hebben alleen maar spijt dat we er niet eerder aan zijn begonnen. Als we weer leuke foto’s hebben zullen we ze je toesturen. Deze die we nu toesturen hebben we vandaag gemaakt.

Tot zover, de hartelijke groetjes van Hidde, Irene en Jean-Paul en onze “Dibbes”

—————————————————————————————————————————-

We hebben Noushka nu 5 dagen in huis en het lijkt wel of ze hier altijd gewoond heeft.

Het is een heerlijke pup, bijdehand, nieuwschierig, vrolijk, erg aanhankelijk en lekker ondeugend.

Ze vindt het prachtig om al de houtjes onder de open haard ut te halen, om er dan lekker mee te gaan spelen.

Vriendelijke groet en tot mails

—————————————————————————————————————————-

Blij dat ik je raad opgevolgd heb, om de verrassing te verklappen en Susan mee te nemen naar de kraamdag.

Het was echt heel leuk, we hebben genoten. Je hebt er een heel gebeuren van gemaakt. Wil je je zoon nog hartelijk bedanken voor de prachtige foto’s op de site

we zien je na de feestdagen als we de pup op komen halen.

Vriendelijke groet,
Ruud de Jong

—————————————————————————————————————————-

De eerste 24 uur zijn wij goed doorgekomen met onze nieuwe aanwinst.

Kynai is de hele weg terug naar Limburg wakker geweest met uitzondering van een paar haze slaapjes.

Hij heeft de hele weg bij Imke op schoot gezeten, heerlijk!

Thuis gekomen een enigsinds onstuimige kennis making met Yasou maar gelukkig werd Yasou al heel snel rustig zodat ze verder kennis konden maken.

Kynai is rond 17.00 uur na een boterham met pindakaas in slaap gevallen tegen de bank aan en heeft tot 22.00 uur vrijwel de hele avond geslapen. Af en toe zocht Yasou hem op en duwde heel voorzichtig met zijn poot of snuit tegen hem aan. Hij bracht Kynai zelfs zijn balletje maar daar wist hij geen raad mee!. Schattig om te zien.Kynai vond het allemaal erg vreemd maar accepteerde het wel allemaal.

Vannacht samen in de banch geslapen ieder op zijn eigen kleedje, dat ging erg goed. Kynai heeft zich 3 keer gemeld om zijn behoefte te doen. Prima opgevoed!

Nu vandaag scharrelen ze samen in huis rond en slaapt Kynai nog steeds veel zoals het hoort bij een pup. Hij eet en drinkt goed en maakt de indruk dat hij hier in huis zal wennen. Het is schattig om die 2 samen te zien ik denk dat het dikke maatjes worden.

Nog bedankt voor het altijd weer gezellige ontvangst van gisteren.

Groetjes vanuit Brunssum

—————————————————————————————————————————-

Met onze pup Sinja gaat het goed die ligt bij Saartje (ook een hond van jou) in de mand te slapen. En als ze niet slapen gaan ze samen spelen.
Iedereen die ik ken en die ik niet ken, zeggen: “Wat een scheetje, wat een druppie, wat een snoepie, wat een mooi baby hondje.”
Het is erg leuk die reactie’s.
De pup is al gegroeid in een week. Vannacht heeft zij in huis geplast en ik liep er vanmorgen met mijn voeten door. Als zij naar buiten moet, dan kruipt zij in de mand, want buiten is het haar te koud. Vezamelen doet zij ook wel erg veel. Zij pikt overal wat weg en verzameld alles in de mand.
Maar het is wel erg leuk, hoor de hondjes.
G roeten van Jan en Jannie en honderd likjes van de honden.

—————————————————————————————————————————-

Hoi Olga, eindelijk weer een berichtje van ons. Het gaat heeeeeeeeeel goed met Desi. Ze is een vrolijke, ondeugende en ondernemende hond. Een schatje, maar wel eentje met pit. Ze luistert al goed naar haar naam, met de kinderen en de katten gaat het goed, maar ze is zo ontzettend ondeugend! Echt alles wil ze eten, in haar bench liggen vind ze niet leuk, behalve ’s nachts. Dan gaat ze met ons mee naar boven en slaapt ze door tot een uur of 7 ’s ochtends.

Haar behoeftes doet ze binnen en buiten, het liefst binnen, want ze houdt niet van kou. Als ze naar buiten moet en het zint haar niet, dan gaat ze aan mijn jas hangen om opgetild te worden. Uiteraard doe ik dat niet, maar ze blijft het toch proberen.
Als ze iets heeft gedaan en dat mag niet en ze wordt hiervoor ‘gestraft’, dan is ze niet echt onder de indruk. Ze blaft net zo hard terug, we moeten dan echt proberen ons lachen in te houden, maar consequent moeten we wel blijven met haar.
Gisteren heeft ze haar entingen gehad en is ze gewogen. Ze weegt nu 5,9 kg. Dus dat is 1,5 kg. meer dan toen ze bij jou werd gewogen. Dus dat gaat de goede kant op! De dierenarts vond haar een gezonde en mooie hond. Is toch altijd leuk om te horen.
Morgenochtendvroeg hebben we onze eerste puppycursus. Nou, die hebben we wel nodig! Ik heb er in ieder geval zin in.
We zijn echt dolblij met Desi. Ze past echt bij ons gezin, onze meiden zijn net zo ondeugend, maar wel op een leuke manier. Het is echt een heerlijk knuffeldier, altijd vrolijk, in voor een spelletje, en hard rondrennen in huis of buiten. Dat noemen wij haar ‘gekkenuurtje’. Je hoort binnenkort weer van ons!

Groetjes, Xander, Miranda, Lara, Tess en Dani

—————————————————————————————————————————-

Hallo Olga,

Nu… (eindelijk) weer een mailtje uit Colijn…Het kwam er steeds niet van…! Vandaag weer een feestdag hier omdat nu Frank zijn 43e geboortejaar vierd! Ook deze verjaardag geen visite maar samen met de kinderen gezellig eten en kadootjes en taart! Ook Maury is ‘het kadoo’ voor Frank! Het gaat heel goed met ‘onze meneer’, hij eet, speelt, poept en plast er lustig op los en houd ons prima in beweging! Hij is al door versch. familieleden bezocht en heeft allerlei nieuwe speeltjes gekregen en kennis gemaakt met de honden van mijn zussen Willy( = Odan;’n wheaton Terrier) en Ineke (= Tommy; ’n kr.Boerenfox) die wel gek opkeken toen ze inneens zo’n klein pluizig hondje ontdekkten in ons huis?! Het was leuk om te zien dat Maury heel blij was en gelijk wilde spelen met allebei! Ook is hij maandag meegeweest naar mijn werk, en heeft hij kennis gemaakt met de bewoners. Ze vonden het prachtig en hij werd ‘liefdevol’ ontvangen en geknuffeld!! Uniek dat zij op deze manier in aanraking kunnen komen met jong leven en daar heel erg van kunnen genieten. Frank komt hem dan ophalen bij mij als hij uit zijn werk komt uit Bergen op Zoom. Het is duidelijk dat Maury heel erg gewend was aan kinderen want hier reageert hij intens op…Sjors is favoriet…vanwege zijn beweeglijkheid en speelsheid…we moeten wel af en toe optreden als Maury in zijn broekspijp hangt of als hij enthousiast in zijn handjes bijt. Wat ons wel verbaasd is dat Maury een behoorlijke keel kan opzetten als hij niet gelijk zijn zin krijgt? Hij jankt en blaft er driftig op los….(Is dit die drukteschopper waar jij het over had?!) We hebben al verschillende dingen geprobeerd…van niet reageren tot duidelijk Nee zeggen maar het heeft nog niet direct effekt…Misschien heb jij nog een goede tip? We bemerken heel goed dat we een enorm leergierig en aanwezig hondje in huis hebben…hij knauwt op alles wat hij tegenkomt, tafel, stoelen, kastjes enz. en bijt op alles wat hij tegenkomt… Hij is heel nieuwsgierig en loopt de hele dag (als hij niet slaapt) achter een van ons aan, om te zien wat we allemaal doen….en als hij even alleen wordt gelaten laat hij duidelijk merken het hier niet mee eens te zijn! Een temperament vol hondje dus….met veel mogelijkheden! We weten nu weer dat we heel consequent moeten zijn en duidelijk! Korte stukjes autorijden gaat nu al beter, hij gaat steeds meer rustig liggen en zelfs al slapen in de auto als hij moe is ! ’s nachts slaapt hij in zijn bench bij ons op de slaapkamer en wordt hij vroeg in de morgen wakker en wil naar buiten om te plassen/poepen…weer binnen wordt hij beloond en gaat hij uiteindelijk weer verder slapen tot Frank eruit moet om 6.00 uur! ’n voorbeeldige hond dus! Hoe is het nu bij jou? Rustiger? meer tijd voor de andere honden? er zijn nog twee puppjes toch? Langzaam komt je ‘gewone’ leven weer terug! Is het allemaal goed gegaan bij het ophalen/meenemen naar huis van de andere puppy’s zaterdag en zondag?

Wat we misschien niet duidelijk hebben laten merken is dat we heel verast waren afgelopen vrijdag toen we bij jullie kwamen en jullie spontaan begonnen te zingen en dat je voor heerlijke taart gezorgd had i.v.m. mijn verjaardag!!! Bij deze nogmaals; het was geweldig en we hebben ervan genoten, Bedankt! We waren er een beetje confuus van en vonden het ophalen van Maury erg spannend dus vandaar dat we ws. wat ‘lauw’ reageerden op dat moment….

Het papier voor de Raad van Beheer wat we terug hebben gestuurd was toch niet van Maury maar van een ander hondje? misschien van Roxy? Dit bedacht ik omdat wij van jou hoorden dat de inschrijfnaam van Maury; Solidagos Balinero is, toch? en het chipnummer niet klopte met Maury’s paspoortnummer toen we dit bekeken….

Vandaag heb je weer je familiedag….heel veel plezier gewenst samen en de groetjes aan allemaal uit Zeeland…(hoe vond je de zeeuwse bolussen? en bloeien de bl.druifjes al?) ’t wordt nu hopelijk voorjaar we horen hier al zo de vogeltjes kwetteren en ’t was gisteren heerlijk zacht weer, ook is het alweer langer licht ’s avonds, Hoera!

Lieve groeten uit Colijnsplaat,

Frank, Conny, Marjolein, Sjors, Wodan en Maury…..

—————————————————————————————————————————-

Hallo Olga,

Wij willen even laten waten dat alles goed gaat met Luna. Zij heeft niet gespuugd in de auto! En ze slaapt ook in de bench, zie foto. De grote hondenknuffel doet wonderen.

Luna eet ook heel goed (misschien wel te…). Ze loopt nog wel wat onwennig over onze vloer, maar dat went al snel.

Wij houden contact.

Groetjes,
Danny, Marieke en Luna

Comments are closed.